Inspirációk

Tokaj-Hegyalja gyümölcsei

Rákóczi Pince

200 méter

A Tokaj-Hétszőlő birtokában van a Dessewffy kastély, a város legpatinásabb épülete. A XV. század elején épült pince, a Rákóczi Pince, - mely Hegyalja legtágasabb földalatti terme a maga 28 m-es hosszával, 10 m-es szélességével, és 5 m-es magasságával.

A magyar történelem egy darabja: 1526-ban Szapolyai János királlyá jelölésének helyszínéül szolgált. Ma borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra várják az ide érkező turistákat, és továbbra is jeles rendezvényeknek ad otthont. Tokaj-Hegyaljai borvidék legismertebb pincéje a felújított és sétáló utcává alakított Főtéren található, a város szívében.
A pince lenyűgöző méretű lovagtermében, amely egyszerre 100 vendég fogadására alkalmas, pincelátogatással egybekötött borkóstolásra van lehetőség. A tokaji borok minél teljesebb keresztmetszetének bemutatása érdekében a kóstolás alkalmával hat bor kerül prezentációra. A borkóstoló mellé minden esetben borkorcsolyát (sajtos pogácsát) szolgálnak fel. Lehetőség van aszúkóstolásra is. A kóstoló hat különböző évjáratú és puttonyszámú Aszút tartalmaz sajtfalatkákkal.
Az egyik oldalágban megnyitott klasszikus Pinceborozóban a hordós borok kerülnek kínálásra hangulatos környezetben. A pince mellett folyamatosan Borszaküzlet müködik , ahol a társaság által előállított és palackozott borokat forgalmazzák.

https://deutsche-apotheke.net/tamoxifen deutsche-apotheke.net

Forrás: www.tokaj.hu

 

 

Angéla Vendégháza

Kovácsné Kassay Angéla

3910 Tokaj, Zákó köz 3.

+36 30 325 0322

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Booking2016